
Ərzaqlar
- 3 ədəd yumurta
- 1,5 stəkan şəkər tozu
- 1,5 stəkan şəkər süd
- 1,5 stəkan şəkər duru yağ
- 1 paket kakao
- 1 paket qabartrma tozu
- 1 paket vanek
- 2 stəkan un
Üzəri üçün 1 stəkan kakaolu qatqı. (xəmir hazırlanarkən ayrılmalıdır) və qoz.
Hazırlanması.
- Islak kekin hazırlanması üçün ilk olaraq Yumurta, şeker tozu yaxşıca qarışdılır. Sonra süd, duru yağ, kakao əlavə olunur və yenidən qarışdırlır.
- Bu qatqıdan 1 stəkan kənara qoyulur.
- Qalan qatqıya qabartma tozu, vanel və un əlavə olunaraq xəmir əldə edilir.
- Yağlanmış qaba tökülərək 170 dərəcədə sobaya qoyulur.
- Üzəri üçün ayrılan qatqıya yarım stəkan süd əlavə olunaraq bir z qaynadılır.
- Sobadan çıxarılan kek bir az soyudulur 10 dəqiqə sonra üzərinə soyuq şərbət tökülür.
- Sonra üzərinə qoz səpilir .
- Bir neçə saat sonra islak kek süfrəyə servis oluna bilər.
Nuş olsun!