Islak kek

 

Ərzaqlar

  • 3 ədəd yumurta
  • 1,5 stəkan şəkər tozu
  • 1,5 stəkan şəkər süd
  • 1,5 stəkan şəkər duru yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket qabartrma tozu
  • 1 paket vanek
  • 2 stəkan un

Üzəri üçün 1 stəkan kakaolu qatqı. (xəmir hazırlanarkən ayrılmalıdır) və qoz.

Hazırlanması.

  1. Islak kekin hazırlanması üçün ilk olaraq Yumurta, şeker tozu   yaxşıca qarışdılır.  Sonra süd, duru  yağ, kakao əlavə olunur və yenidən qarışdırlır.
  2. Bu qatqıdan 1 stəkan kənara qoyulur.
  3. Qalan qatqıya qabartma tozu, vanel və un əlavə olunaraq xəmir əldə edilir.
  4. Yağlanmış qaba tökülərək 170 dərəcədə sobaya qoyulur.
  5. Üzəri üçün ayrılan qatqıya yarım stəkan süd əlavə olunaraq bir z qaynadılır.
  6. Sobadan çıxarılan kek bir az soyudulur 10 dəqiqə sonra üzərinə soyuq şərbət tökülür.
  7. Sonra üzərinə qoz səpilir .
  8. Bir neçə saat sonra islak kek süfrəyə servis oluna bilər.

 

 

                                                   Nuş olsun!